Feeds RSS
Feeds RSS

Monday, January 14, 2008

[Berlibur di hari minggu]

Assalamualaikum dan haiii~~

First nk ucapkan terima kasih banyakkkkkkkk-banyakkk dekat wear sebab tlg ubahkan template...hehe :D.. so skang nk citer lah ape cik bawang buat weekend arituh..ala aktiviti biase2 jer..takde pape spesel...skang nih pon tgh pk aktiviti yg bes bes sket nk buat sepanjang winter break nih...any idea?

Ahad

Finally..I managed to force myself to go to Jongno..bought choco powder, custard powder, bread improver, high protein flour, sprinkles, cooking chocolate, piping bag and some more stuffs... yeayy can't wait to start my self-learning baking class dgn berpandukan cooking websites...

tapi kan..tau tak..ade satu mende nih wat cik bawang bannnnngggggeee sangat...hehe... banyakkkk sangat barang kat kedai baking tuh...adalah keluaran Malaysia...yeayyy~!!! i hope to see more Malaysia product in Korea...yeay!... dan arinih juge..after 4 and a half years kat Korea nih..baru cik bawang discover ade 3 markets kat area Jongno nih... Pyonghwa Market (comforter..cadar), Kwangjang Market(silk and street foods tp stok takleh makan lh), Bansan Market(hardware, brg baking, wallpaper, paper bags, brg2 hiasan) ..hehe malu plak rase...dah nk balik dah baru nk jumpe market nih semua..before this kalu ade orang tanye mane nk bli barang2 untuk hantaran..ribbons ke kotak adiah utk tetamu ke..cik bawang cakap tak tau..mane nk tau sbb tak g carik kan?

Sabtu

memula kami enam sekawan(cik bawang, wear, blixn, iylia, mokmeng, vedder) memulakan aktiviti kupu-kupu malam kami di Sindang Ttopukki Town (*Ttopukki ialah Korean rice cake bersiramkan kuah pedas).. haaa rase kuah nih pulak..pedas-pedas dan manis-manis...tapi takde la manis sangat...tapi rase die lain sket ngn sambal tumis...sbb die tak ditumis kot..hehe..

Photobucket - Video and Image Hosting
So kat sane kami makan rice cake+ramen in hot sauce (rapukki) ... makan mende nih die letak dalam bekas besar camtuh..so kongsi la ramai2...gambar nih berjaye diskodengkan oleh incik wear sejurus selepas api dibukak..tak mendidih lagi

Photobucket - Video and Image Hosting
kemudian aktiviti disambung ke Myeong-dong (shopping center for muda-mudi..dan kapel-kapelling) ... di Myeong dong..kami cume jalan-jalan keluar masuk kedai-kedai...cume blixn dengan vedder saje berjaye dipengaruhi oleh kakak kedai Hang Ten lantas terbeli seluar dan baju... cik bawang takdok duit..so tgk2 sajo..

*gambar menunjukkan wear gembire dapat berjumpe sepupu kepade toy titicaca

Photobucket - Video and Image Hosting
cubaan membukak kitchensstories dgn ipod touch..ipod touch ini sungguh la macho...err nk bli tanak nk bli tanak...

Photobucket - Video and Image Hosting
penat berjalan lepak di coffee shop sambil membincangkan isu semasa dan lapuk..panas dan suam-suam kuku..dalam dan luar negeri..disini cik tanya pulak join kami berbincang mengenai isu berkenaan

Photobucket - Video and Image Hosting
kemudian kami cube mengejar subway terakhir sekali untuk ke Hannam untuk bermain bowling di pusat bowl yang glow in the dark..di sana kami bertemu lagi dengan 5 orang kawan len yg tgh tunggu kami sampai untuk berbowling...pusat bowl nih terletak di kaki bukit dimana rumah Datuk Duta Besar Malaysia terletak..kalu lah die jumpe kami berlibur sakan sampai tgh malam..sure die piat-piat je telinge kami..hehe..

abes men bowling kami berpecah kepade due kumpulan..satu kumpulan sambung pi karok...cik bawang pulak harus la pulang dan kroh kroh saje kan...

happy working everybody~!

12 comments:

zidot said...

mcm sedap je mee tuh..nyum..nyum..
teringat zaman i blaja dulu2...sonok sgt....huhu

flush said...

camane rasa rapukki tu.. pedas2 masam ke, pedas2 manis ke..

lps ni setiap gmbr2 yg pelik2 yg org msia tak penah mkn, cikbwg kena citer kan rasa dia k..

Ceera said...

makanan itu nampak sangat sedap. bila bagitau kuah pedas, lagi la mak telan2 air liur tau...

hajarss said...

template baru ini buat hajar rasa cam baca buku sejarah.. hehehe


eh, salam maal hijrah cik bawang :)

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

waaaaaahhhh....watashi suka template ni..rasa mcm masuk sekolah balik je..ngeh ngeh ngeh

flush said...

cikbwg, jwb le soalan kitorg tu..

puterikurekure said...

hehe..best tul dia jalan2 ek.

ala..baru jumpa ke kedai jual hantaran? emm..kite dah beli semua2 tu. kalau jumpa awal2 kan best.

CiK BaWaNg said...

-zidot- hehehe sedapp~~~! tol tol..ramai pesan..enjoys la mase belajar ni..:D

-flush- sori2..hehe nnt cik bawang betulkan kat atas tuh

-ceera- meh datang sneh cik bawang belanjer makan mende tuh

-hajarss- herrkk..hahahhacik bawang rase macam buku notebook bhs melayu

-hana-mo-ni-nai- hahahaha tol tol..sbb tuh pilih..rase cam nk balek zaman dolu2

-flush- comingggg~!!

-puterikurekure- itulah...lewat plak discover sumer tpt tuh...:D aisk

Mak Su said...

sedap ker makanan depa tu? macam karipap pun ada ek, mee segera pun ada nampaknyer

muadzlife said...

sedap nya nampak makanan itew...

Titicaca said...

sepupu toy kuuuuuuuuuuu...hehehe...cik bawang angkut la anak menakan sepupu alu tu...baby ipod..hehehehe...

CiK BaWaNg said...

-mak su- sedap mak su..kenelah ngn lidah melayu nih..psl pedas2 manis gituh..yg macam karipap tuh mantou goreng..pon sodap

-muadlife- iye~ sedapp..one of my favorite..

-titicaca- hahahha nk angkat tanak? nk angkat tanak?

Ad